Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، مذاکرات لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران که در وین جریان داشت آخرین روزهای سال 1400 با اعلام جوزپ بورل  مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا متوقف شد. وی در توئیتی دلیل این وقفه را عوامل خارجی اعلام کرد و نوشت: متن نهایی اساساً آماده و روی میز است و اضافه کرد که به همراه تیمش به ارتباط با همه اعضای برجام و آمریکا برای غلبه بر وضعیت فعلی و انعقاد توافق ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشتمین دور مذاکرات ایران و 1+4 پس از توقفی کوتاه به دلیل تعطیلات سال نو میلادی از سر گرفته شده بود. وزیر امور خارجه کشورمان پس از آن در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان اعلام کرده بود که اگر مذاکرات وین شکست بخورد مسئول آن آمریکایی‌ها هستند. 

بیشتر بخوانید: مانع رسیدن به نتایج نهایی مذاکرات وین فقدان تصمیم سیاسی آمریکا است

هر چند مذاکرات دیپلماتیک وین چند وقتی است که دچار وقفه شده، رایزنی‌ها و تماس‌ها میان حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جوزف بورل رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا و همچنین علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران و انریکه مورا هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها به صورت مستمر ادامه داشته است. از آمد و شد پیام‌های غیرحضوری میان 1+4 چنین تصور می‌شود که مذاکرات به حد کفایت صورت گرفته و اکنون آنچه به نتیجه بخش کردن مذاکرات چندماهه کمک خواهد کرد اتخاذ تصمیم سیاسی در پایتخت‌هاست.

موضوعی که سفر انریکه مورا هماهنگ‌کننده هیئت دیپلماتیک اتحادیه اروپا در مذاکرات وین به ایران را رقم زد. وی در روزهای ابتدایی سال جدید با هدف دیدار با باقری کنی مذاکره کننده ارشد کشورمان و آنچه پیش از این از آن به عنوان بستن شکاف‌های باقی‌مانده در مذاکرات وین از آن یاد کرده بود، به تهران آمد. وی پس از بررسی آخرین تبادلاتی که میان مذاکره‌کنندگان صورت گرفته بود و دیدار با مقامات و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان و دریافت مطالب و نکات جمهوری اسلامی ایران، برای انتقال این مطالب راهی اروپا و پس از آن برای نهایی کردن تصمیمات، راهی واشنگتن شد.

به اذعان کارشناسان و تحلیلگران مذاکرات در نقطه حساسی قرار گرفته است و حل و فصل نشدن برخی موضوعات باقی‌مانده و نرسیدن به نقطه توافق سبب شده تلاش‌های مضاعف برای نهایی کردن گفت‌وگوها شده است. موضوعی که امیرعبداللهیان در تماس تلفنی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به آن اشاره کرده و با اشاره به آخرین تحولات مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین می‌گوید: ما در مذاکرات به توافق نزدیک هستیم و پیشنهادات‌مان را در مورد موضوعات باقی‌مانده از طریق مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا به طرف آمریکایی منتقل کرده‌ایم و اکنون توپ در زمین آمریکاست.

همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان با اشاره به مذاکرات وین از اعمال تحریم‌های مجدد از سوی آمریکا در مورد برخی اشخاص و شرکت‌های ایرانی انتقاد و خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده یک توافق خوب و پایدار است؛ اما طرف آمریکایی با برخی زیاده خواهی‌ها، مسئول مستقیم تطویل مذاکرات تا کنون بوده است.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم دولت آمریکا را فاقد تصمیم سیاسی در مذاکرات معرفی کرده و می‌گوید: آمریکایی ها و سعی می کنند موضوعات باقی مانده را گروگان مسائل سیاست داخلی خود کند.

تحلیلگران مسائل بین‌المللی اما معتقدند دولت بایدن چاره‌ای جز لغو تحریم‌های سنگین اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران توسط دولت ترامپ ندارد. این کارشناسان کارزار فشار حداکثری علیه ایران با توجه به رشد قدرت دفاعی ایران در شرایط تحریم‌های ظالمانه را امری بیهوده و بی نتیجه ارزیابی کرده‌اند. در همین رابطه می‌توان به پیام توئیتری کریس مورفی سناتور دموکرات اشاره کرد که درباره جزئیات جلسه اخیر رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران با اعضای کنگره پیرامون نشست نوشت: حتی یک نفر از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران، پیشنهاد بهتری ندارند. تحریم‌های فشار حداکثری علیه ایران کارساز نبود. خرابکاری و ترور کارساز نبود. جنگ با ایران هم کارساز نخواهد بود. دیپلماسی تنها راه عملی در قبال ایران است که زمان گریز هسته‌ای این کشور را افزایش داده‌ است.

این در حالی است که دولت بایدن در اتخاذ تصمیم سیاسی برای پذیرش لغو تحریم‌های ناکارآمد ‌مستأصل و ناتوان است. امروزه بخشی از اختلافات در مذاکرات در حالی به قوت خود باقی است که خارج شدن نام سپاه پاسداران از فهرست تحریم‌ها از این موارد اختلافی به شمار می‌رود. اندیشکده کوئینسی در گزارشی قراردادن نام سپاه توسط واشنگتن را اقدامی کاملاً سیاسی و فاقد بنیان‌های قانونی (بر اساس رویه‌های حقوقی و قانونی خودِ آمریکا) دانسته است. این اندیشکده می‌افزاید این تحریم‌ها نه تنها برای آمریکا فایده‌ای نداشته، بلکه هزینه‌های سنگینی را نیز برای آن به بار آورده است. اندیشکده کوئینسی به طور خاص معتقد است که یک چنین مساله‌ای به هیچ عنوان نباید مانع از انعقاد توافقی جدید با ایران شود. توافقی که در شرایط کنونی، واشینگتن بیش از ایران به آن نیازمند است.

به نظر می‌رسد زمان آن رسیده که دولتمردان آمریکا با این باور که تاریخ انقضای تحریم‌های حداکثری فرارسیده است باید به تکاپو برای حفظ میراث دونالد ترامپ که با خروج از برجام تحریم‌های گسترده‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران بکار بست، پایان دهند. امروز جمهوری اسلامی ایران با اصلاح روابط و تعمیق روابط منطقه‌ای خود به سدی دربرابر تحقق توطئه‌های منطقه‌ای ایالات متحده آمریکا تبدیل شده و کار کشورهای فرامنطقه‌ای را در دستیابی به منابع غرب آسیا را سخت کرده است.

معصومه رضاییان کد خبر: 1135282 برچسب‌ها مذاکرات هسته ای آمریکا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای آمریکا جمهوری اسلامی ایران مذاکره کننده ارشد وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا مذاکرات وین تصمیم سیاسی باقی مانده تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۲۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم


به گزارش تابناک؛ رویترز نوشت: جو بایدن در یک مناظره تلویزیونی گفت: من هستم، نمی دانم چه زمانی اما خوشحال می‌شوم که با او مناظره کنم.

این اظهارات واضح ترین اظهارات بایدن در مورد چشم انداز مناظره ریاست جمهوری بود. بایدن قبلاً متعهد به مناظره با ترامپ نبود و ماه گذشته گفته بود که این موضوع به رفتار رئیس جمهور سابق بستگی دارد. ترامپ که پیش از پیروزی در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان در ماه گذشته از مناظره با رقبای خود امتناع کرد، در هفته‌های اخیر بایدن را به چالش می‌کشد تا با او درگیر شود و به او پیشنهاد داده است که «در هر زمان و در هر مکان» با او مناظره کند.

بر اساس نظرسنجی رویترز/ایپسوس در اوایل ماه جاری، بایدن در میان رای دهندگان ثبت نام شده ۴۱ به ۳۷ درصد نسبت به ترامپ برتری دارد.

گفتنی است بایدن و ترامپ در دو مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری در طول مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۰ با یکدیگر روبرو شدند.

 

شفقنا

دیگر خبرها

  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • بایدن قصد خودکشی داشت!
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • بایدن از تحریم گردان‌های نظامی رژیم صهیونیستی صرفنظر کرد